De leukste dagjes uit in de omgeving van ons park

Het Blauwe Meer (5 km)

Zwemplas Het Blauwe meer ligt ten zuid oosten van het dorp Hoogersmilde en is omringd door bomen. Het meer ligt binnen het natuurgebied Leggelderveld. Het meer is ontstaan door zand-zuig werkzaamheden. De oprichter van de kalkzandsteenfabriek koos voor deze plek omdat Hoogersmilde per schip makkelijk te bereiken was. Bovendien was er aan wit zand geen gebrek. Door het zandzuigen is het Blauwe meer erg diep.
Een prima plek om op een warme zomerdag met de fiets heen te rijden en lekker te genieten van een dagje aan – en in het water.

Meer info: Recreatieplas Het Blauwe Meer

Vlinderparadijs Papiliorama (Havelte 18 km)

Wandel door een tropische, overdekte tuin vol met vrij rondvliegende, levende vlinders uit verre landen.Zie hoe elke dag honderden vlinders exotische bloemen bezoeken op zoek naar nectar. Leer over de vier stadia van een vlinderleven: het ei, de rups, de pop en de vlinder. Geniet van het korte leven van de vlinder, de juwelen van de natuur, in een tropische omgeving. Kortom: ga een dagje naar Papiliorama in Havelte.

Meer info: Vlinderparadijs Papiliorama

Vogel- en dierenpark (Ruinen 21 km)

Het vogel- en dierenpark is met recht een ‘park’. Wandelpaden, een speelweide voor de kinderen en een terras waar u een koffie. thee, frisdrank of en een ijsje kunt nuttigen.
Het vogel- en dierenpark is gespecialiseerd in Europese soorten en hun tropische verwanten. De sneeuwuil, logo van het park, is een Nederlandse dwaalgast en natuurlijk te bewonderen. Andere imposante vogels zijn de andere uilen, de Auerhoen en de enorme Hoenderkoet. Over kraaien, gaaien, ganzen, eenden, duiven en spreeuwen ga je anders denken wanneer je de tropische neefjes en nichtjes ziet. Natuurlijk zijn er ook bijzondere kleine vogels, zoals de wevertjes met hun fantastische nesten.

Meer info: Vogel- en Dierenpark Ruinen

Schaapskudde Balloërveld (Ballo 25 km)

Vlakbij Assen, iets boven Rolde gelegen, vindt u het prachtige Balloërveld. Daarop graast de grootste kudde van Drenthe: 400 echte Drentse heideschapen. Direct naast de schaapskooi ligt het Informatiecentrum dat u veel meer vertelt over dit unieke en aan historie zo rijke gebied.

Meer info: Schaapskudde Balloërveld

Wildlands Adventure Zoo (Emmen 39 km)

Maak een wereldexpeditie in één dag in WILDLANDS. Reis als echte avonturier door de jungle, de savanne en het poolgebied. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen.

Meer info: Wildlands

Het Boomkroonpad (Drouwen 39 km)

Op het Drents Boomkroonpad bij Borger wandel je vanaf de boomwortel naar de kruin. Op het hoogste punt heb je een grandioos uitzicht over de boswachterij. Breng ook zeker een bezoekje aan het Lorkenspeelbos! Daar kun je heerlijk klauteren, ravotten, slingeren en verstoppertje spelen in een doolhof van boomstammen.

Meer info: Boomkroonpad

Gezellige markten in de omgeving van ons park


Vindt u het gezellig af en toe een leuke markt of braderie te bezoeken? In de omgeving van ons vakantiepark hebt u ze voor het uitzoeken!

Meer info:
Appelscha Boerestreekmarkt
braderieën, kunstmarkten, thema-markten en vlomarkten

Ga terug naar Omgeving