sportiviteit

Paardrijden in de natuur rondom ons park

In het Drents-Friese Wold ligt ca. 75 km aan bewegwijzerde ruiter- en men routes. Drenthe is dan ook dé paardenprovincie van Nederland.

De FNRS-manege van camping de Reeënwissel ligt op zo’n 1500 meter afstand van Bungalowpark Hoogersmilde en is via het aangesloten wandelpad door het bos bereikbaar. U kunt hier lessen krijgen, een bosrit maken of één van de luxe paardenboxen huren (als u uw eigen paard wilt meenemen).

Meer info: de Reeënwissel

Outdoor activiteiten in de buurt van ons park


Appelscha Outdoor (5 km)

‘De Jongens van Outdoor’ verzorgen buitensportactiviteiten voor iedereen die wel eens lekker buiten bezig wil zijn. Dit kan met groepen, familie, vrienden of individueel. Van GPS-wandeling, natuurfietstocht tot een spectaculaire tokkel- of hoogteparcours.

Meer info: De Jongens van Outdoor of klimavontuur

Speciale ATB paden in het Drents-Friese Wold

Voor de outdoor liefhebbers van ATB’en: er is ruim 50 kilometers aan speciale ATB fietspaden aangelegd in het Drents-Friese Wold. Vanuit Bungalowpark Hoogersmilde rij je zo het bos in met je ATB. Eventueel kun je hier ATB fietsen huren, incl. helm.

Meer info en kaart van de routes: Diever-Hoogersmilde-lus en Appelscha-lus

Joytime Vrijetijdsactiviteiten (Grolloo 30 km)

De Stoerste Speeltuin van Drenthe, de juiste plek voor een avontuurlijk en onvergetelijk dagje uit!
Er is een Outdoor Belevingspark: je kan hier kiezen uit bijna 20 activiteiten. Je reserveert niet voor een activiteit maar laat je uitdagen door wat je ziet of altijd al een keer hebt willen doen. Mountainbiken, boogschieten of lekker springen in het nettenparcours ? Er is keuze genoeg!
Er is ook een Outdoor Klimpark: klimmen, klauteren en tokkelen, mogelijk vanaf 4 jaar.

Meer info: Joytime Vrijetijdsactiviteiten

Overige sportieve activiteiten in de buurt van ons park


Bosbad Appelscha (6 km)

Dit prachtige bosbad is een verwarmd openluchtbad met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een grote zonneweide. Zowel jong als oud kan zich in bosbad Appelscha vermaken.

Meer info: Bosbad Appelscha

Overdekt zwembad Smilde (5 km)

Aan de buitenrand van het dorp Smilde ligt de multifunctionele sportaccommodatie ‘De Smeltehal’, een sporthal en overdekt zwembad onder één dak. Het overdekte zwembad beschikt over een 25 meter bad met beweegbare bodem. Het is een zwembad waar tijdens recreatieve uren kinderen hun fantasie en creativiteit kwijt kunnen met de aanwezige spelmaterialen, zoals vlotten, banden, flexibeams en opduikmaterialen.

Meer info: Zwembad De Smelte Smilde

De Bonte Wever (Assen 19 km)

In dit subtropisch zwemparadijs kan iedereen, jong en oud, genieten van volop waterplezier. Trotseer de golven in het golfslagbad, laat u meevoeren in de wildwaterkreek of waag een afdaling van de glijbaan. Tijd voor ontspanning is er in de whirlpools, sauna’s (gekleed), de kruidenbaden en onder de zonnehemels. Het peuterbad biedt volop speelplezier aan de jongste gasten. Een baantje trekt u in één van de 25-meter baden, binnen of buiten.

Meer info: De Bonte Wever

TT Circuit (Assen 19 km)

Het TT Circuit Assen is de thuishaven van de jaarlijkse MotoGP, wereldwijd bekend als de TT van Assen. Het is één van de klassiekers op de WK kalender, met grote aantallen publiek en uitbundige feesten. Verder zijn er vele andere evenementen gedurende het jaar. Neem hier eens een kijkje tijdens je vakantie.

Meer info: TT Circuit

Ga terug naar Omgeving